FANDOM


Lord Darkar
Lord Darkar
Voses de doblatge
Fabrizio Temperini (Original/Itàlia)
Michael Dorn (Nickelodeon)
Poders e abiletats
Absorbar magia
Sasons
2
Primièra aparicion
Sason 2, episòdi 1 : Lo Fènix tenebrós
Darrièra aparicion
Sason 2, episòdi 26 : Se descobrís al Fènix

Lord Darkar es lo principal enemic en la sason 2, el es lo negatiu del Fuòc de Dragon, e el foguèt qual comandèt a las mascas ancessoras a destruir Domino.

Istòria Edit

El es lo governant ďun castèl sosterranh e es una anciana creatura de pura foscor dempuèi l'inici dels tempses. El es lo pòle opausat de la Flama de Dragon, e gaireben egalament poderós. Del temps que lo Grand Dragon es una font de lum, la vida e energia, Lord Darkar ľabsorba, çò que crèa una esséncia opausada de la Flama de Dragon e es una font ďenergia negatiua, en obligant a far de marridas accions. Es una anciana creatura que nasquèt del pas-res original dempuèi abans del començament de ľUnivèrs. Tanben s’afirma qu'el èra lo mèstre de las Mascas Ancestralas e Valtor, qu'envièt inicialament a cercar Flama de Dragon de Domino, doncas, la causa de la destruccion de la planeta Domino. Quand las mascas foguèron derrotadas per la Companhiá de Lum, lo Senhor dels Templièrs de la Fortalesa de la Lutz lutèt contra Darkar, lo faguèt defòra de nòu en la foscor e l'envièt en un prigond sòn de setze ans, fins que desvelhèt de nòu (possiblament causat pel retorn de la Flama de Dragon de Bloom en la dimension magica après qu'ela l'usèt per derrotar a las Trix en la sason 1, doncas que lo sieu poder es opausat a la del Dragon).

La diferéncia entre la poténcia de Lord Darkar e la dels Estels ďAiga que tanben s’opausan al poder del Dragon es que, del temps que lo poder de Lord Darkar absorba ľenergia e lo poder del Dragon genèra energia e amb per çò qu'es de ľautra, la primièra es lo marrit e ľdarrièra es bontat, doncas la Flama de Dragon e los Estels ďAiga genèran energia, mas ľenergia liberada per cadun, respectivament, es ďs'opausar a la natura e neutrala.

Coma s’a dich en la sèria que las ancessoras èran jos las òrdres de Lord Darkar quand destruiguèron Domino, significa tanben que Valtor li serviguèt tanben en aquel moment. Aiçò vòl dire que Lord Darkar aviá ja quauquarrés amb la Flama de Dragon per lo servir, e ľunica explicacion que se pòt donar a la siá causa la destruccion de Domino es que crida del Dragon de Valtor foguèt la part escura de la flama que se creèt quand una beluga de ľalen del Fuòc de Dragon s’aviá barrejat amb la Foscor (possiblament òc ďèsser estat creat a partir ďenergia de Lord Darkar, doncas que se sonèt que tant Lord Darkar e lo grand dragon, nasquèron a la debuta del Temps del Void), e doncas èra a mièg camin entre los poders de la Lutz e las de la Foscor. Darkar a de besonh un poder qu'èra tot lo contrari a lo sieu pròpri poder per crear un equilibri entre la Lutz e la Foscor per'mor de convocar e aquerir lo poder definitiu del Reialme de Magix, e lo Fuòc de Dragon pur de la familha reiala de Domino èra çò qu'el necessari.

Se pòt tanben supausar que Mandragora servissiá tanben Darkar, doncas qu'ela meteissa èra lo servicial de las ancessoras qu'èran servicialas de Darkar. D’autra banda, a comptar de las reaccions dels membres de la Companhiá de Lum en la primièra pellicula es de supausar qu'avián lutat quand Mandragora se jonguèt amb la Companhiá que s’aviá format recentament, en ľepòca de la destruccion de Domino e doncas qu'aviá pres probablament part en la destruccion de Domino, que se realizèt jos las òrdres de Darkar.

Darkar es la causa de la màger part dels eveniments que debanan en las primièras 3 sasons e las 2 pelliculas e, indirèctament, los eveniments de la sason 4, doncas que los Mascs del Cercle Negre ataquèron las Winx en pensant que Bloom èra la darrièra fada de la Tèrra, per aver sentit la siá energia de fadas a Gardenia, ont èra estat enviada quand Domino foguèt destruida.

Aparència Edit

Darkar es roge brilhant e pòrta una armadura aparentament per dessús lo sieu còrs. Pòrta tanben esperrecada una tela roja brilhanta en la part de darrièr ďel. Es pas possible veire los sieus uèlhs pendent la sèria, mas de tant en brilhan tant coma lo fuòc amb viston pichons o momentaneament amb un rai roge. Darkar pòt tanben se transformar en una au fènix e se pòt desguisar.


Personatges de Winx Club
Fadas Winx: BloomStellaFloraMusaLaylaTecnaRoxyDaphne
Especialistas: SkyBrandonRivenTimmyHeliaNabu
Enemics: Las TrixLord DarkarValtorLos Mascs del Cercle NegreTritannusSelinaKalshara e Brafilius
Autres personatges segondaris: PixiesSelkiesAnimals magicsMai personatges…
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.