FANDOM


Terra

La Terra.

La Tèrra es la tresena planeta del Sistèma Solar per çò qu’es de sa proximitat al Solelh e la cinquena per son diamètre. Fa partida de las planetas terrèstras o telluricas e es lo solet còrs celèst ont es confirmada la preséncia de vida. Vira a ľentorn del Solelh long ďuna orbita pas gaire excentrica (una ellipsa que sembla una circonferéncia) a una distància mejana de 149 600 000 km (1 UA) e a una velocitat de 29,8 km/s. Vira sus se e a un periòde de rotacion de 23 h 56 min 3,5 s, movement que determina lo jorn e la nuèch. Son diamètre eqüatorial es de 12 756 km. A sonque un satellit natural, la Luna.

La Tèrra es lo larèr adoptiu de Bloom, e coma lo luòc ďorigina de las fadas de la Tèrra e Roxy. En la sason 4, las Winx van dins la Tèrra e crèan una botiga nomenada Amor e Mascòtas per ajudar a restaurar la magia de la Tèrra e se tròban tanben la darrièra fada de la Tèrra, Roxy.

En ľantiquitat, las fadas protegissián los èssers de la Tèrra amb ľamor e ľesperança, mas après los Mascs del Cercle Negre las empresonèron, e i aguèt caòs e de guèrras. Los abitants de la Tèrra comencèron a desbrembar tot sus la magia, en talhant la Tèrra amb la rèsta de la dimension magica.

Après la destruccion de Domino per las mascas ancestralas, la princessa Bloom foguèt enviada dins la Tèrra per la Princessa Daphne, la siá sòr, en sabent qu'ela seriá defòra de perilh ailà.

Tres ans mai tard descobriguèt los sieus poders e descobrir la siá vertadièra identitat, ela e las Winx tòrnan dins la Tèrra per trobar ľdarrièra fada de la Tèrra (Roxy) e aital salvar las fadas de la Tèrra, e restaurar la fe en la magia dins la Tèrra e restaurar la connexion de la Tèrra amb la dimension magica.

Selina, una masca de la sason 6, es tanben de la Tèrra.


Luòcs
AlfeaFont RojaTor de NívolsMagixTèrraDominoAndrosOcean Infinit
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.